بارگذاری

واردات کالا

واردات کالا

شرکت ستاره کانیار مه گستران در زمینه های مهندسی خرید و شناسایی بهینه انواع کالاهای مورد نیاز مصرف بازار داخل و سپس بازاریابی و معرفی اقلام تجاری و یا صنعتی مذکور با بهترین کیفیت از معتبرترین منابع به تولید کنندگان کالاهای اصلی و یا صنایع تبدیلی نهایی گوناگون کشور با ارائه فاکتور رسمی و یا عقد قرارداد دو یا سه جانبه معتبر که به منظور اخذ تضمین های کمی و کیفی و انجام کامل تعهدات طرفین تا مبادله قطعی و صدور رسید موقت کالا صورت می پذیرد به صورت مداوم در کنارتان خواهد بود .

در این بخش سعی خواهیم کرد بطور مختصر با مراحل مختلف واردات کالا آشنا شویم ، بدون داشتن آگاهی لازم در این زمینه نمی توان موفق شد و عدم آشنایی با اصول و قواعد باعث از بین رفتن سرمایه تجار می گردد.

از این رو پیشنهاد می گردد قبل از هر گونه اقدام با متخصصین شرکت ستاره کانیار مه گستران در این خصوص و سایر امور مرتبط جهت راهنمایی بیشتر در ارتباط باشید ما از ابتدا تا انتها در کنار شما خواهیم بود تا راه را برای شما هموار کرده و بهترین معاملات پر سود خود را بدون هیچگونه مشکلی تجربه کنید.

مراحل واردات کالا

همواره واردات کالا از بخش های مهم فعالیت های تجاری و اقتصادی هر کشوری از گذشته تا به امروز محسوب می گردد . واردات به معنی جمع آوری و تهیه کالاهایی است که در کشور مورد نظر تولید نمی گردند. می توان گفت بسیاری از کشورها در تولید برخی محصولات ناتوان هستند زیرا نبود امکانات، هزینه های بسیاربالا از قبیل تخصص، کارگر، قابلیت زمین ها، شرایط آب و هوایی، وارد کردن آن از کشورهای دیگر بسیار مقرون به صرفه تر از تولید آن کالا در کشور می باشد که این امر باعث تسهیل در واردات، اقتصاد، کسب سود و خدمات تخصصی می گردد . بنابراین واردات کالا رشد اقتصادی و نتایج مثبتی برای کشورها به ارمغان می آورد.

برای اینکه بتوانیم کالایی را وارد کشور کنیم باید به قوانین و مقررات واردات کشور کاملاً آگاه باشیم . از این رو باید بدانید که نسبت به تمامی قوانین کلی، پایه و جزئی توجه داشته باشید و اطلاعات کافی را کسب نمائید . یک وارد کننده کالا باید با بسیاری از امور از قبیل تجارت، بانکداری بین الملل، حمل و نقل بین المللی، ترخیص کالا، امور گمرکی و نحوه تخصیص ارز و …… آشنایی کامل داشته باشد تا در معاملات خود متضرر نشود

در ذیل مراحل واردات کالا را که هر تاجر و بازرگانی بایستی قدم به قدم این مراحل را انجام دهد به صورت مرحله به مرحله به آموزش نحوه واردات کالا می پردازیم.

  • اخذ کارت بازرگانی:

اولین مرحله در روند واردات کالا دریافت کارت بازرگانی است کارت بازرگانی از جمله مهم ترین مدارکی است که یک تاجر در روند تجارت به آن احتیاج پیدا می کند و می تواند با داشتن این کارت از یک سری مزایا در زمینه تجارت خود بهره مند شود. کارت بازرگانی به دو صورت حقیقی و حقوقی است که دارای انواع متفاوتی نظیر کارت تجاری، موردی، صنعتی، خدماتی است که هرکدام دارای ویژگی های جدایی می باشند.

  • انتخاب حوزه فعالیت

پس از دریافت کارت بازرگانی لازم است حوزه فعالیت خود را برای واردات کالا دقیق و منظم تعیین کنید. بسیاری از تجار فقط بر روی محصولات خاص یک کشور برای واردات کالا همکاری می‌کنند اما برخی از دیگر تجار برای واردت کالا با کشورهای مختلفی فعالیت داشته و کالاهای خود را از کشورهای گوناگونی وارد می‌کنند.

یکی دیگر از مراحل پروسه واردات کالا به ایران شامل شناخت قوانین تجاری و حقوقی کشور می باشد. تجار برای داشتن تجارت پر سود و جلوگیری تز ایجاد مشکلات حقوقی باید از تمامی قوانین مربوط به مسائل تجاری چه در کشور خود و چه در کشور مقصد اطلاع داشته باشند.

  • انتخاب کالای وارداتی و مراحل آن

پس از آنکه حوزه فعالیت خود را مشخص نمودید لازم است کالای مورد نظر برای واردات را تعیین کنید و با تامین کنندگان گوناگون برای واردات وارد مذاکره شوید.

از مراحل واردات کالا به ایران، انتخاب کالایی است که تاجران قصد وارد کردن آن به کشور را دارند . از این رو تاجران باید شرایط کشورهای مختلف حوزه فعالیت خود را در رابطه با فروش کالای مورد نظر مورد بررسی قرار دهند تا از میان آن ها بهترین شرایط خرید را برای واردات کالاهای پر سود پیدا کنند.

هنگام انتخاب کالا و تامین کننده توصیه می کنیم تا حدودی به زبان و قوانین و مقررات واردات کشور که قصد واردات دارید مسلط باشید.

3-1- منبع یابی یا سورسینگ Sourcing

شما پس از اینکه کالایی را برای واردات انتخاب کردید، باید بر اساس کالای انتخاب شده، اقدام به منبع یابی کنید. سورسینگ در مراحل واردات کالا، به معنای یافتن منابع تامین کننده خارجی کالای مورد نظر شما می باشد. این تامین کننده یا همان فروشنده، میتواند خودش سازنده کالا یعنی Manufacturer باشد، یا تامین کننده ای غیر از کارخانه سازنده باشد که با آن Supplier میگویند و یا حتی یک دلال یا واسطه باشد، که در تجارت بین الملل به آن Broker گفته می شود.

جستجوی در گوگل نتایج مناسبی برایتان ندارد. شما باید جستجوی تخصصی در صنعت خودتان را پیدا و جهت منبع یابی از آنها استفاده کنید. می توانید به عضویت انتشارات اتحادیه ها و سندیکاهای صنفی بین المللی صنعت تان در آیید. و برای یافتن تامین کنندگان معتبر در نمایشگاهها، همایشها و کنفرانسهای بین المللی شرکت کنید و یا با متخصصین شرکت ستاره کانیار مه گستران مشورت نمائید.

3-2- مذاکره و خرید کالا

هنگام واردات کالا علاوه بر پیدا کردن یک تامین کننده خوب یکی از نکاتی که باید به آن توجه داشت نحوه مذاکره خریدار با فروشنده و تاثیر آن در روند معامله می باشد. یک تاجر خوب فردی است که بتواند در زمینه واردات کالاهای پرسود به درستی با فروشنده مورد نظر خود صحبت کند و معامله را بر اساس شرایطی که خودش می خواهد به سرانجام برساند. برای این که به عنوان یک تاجر بتوان با فروشنده کالاها مذاکره کرده باید به نکات مختلفی توجه کرد مانند زبان و قوانین و مقررات، شناخت آداب و رسوم و ……. کشور فروشنده.

با توجه به این نکته خریدار باید بداند که چگونه باید با فروشنده ارتباط بر قرار کند. خریدار و فروشنده باید در روند مذاکره در رابطه با مسائل مختلف معامله مانند قیمت کالاها، کیفیت کالاها، نحوه و زمان ارسال کالاها، روش پرداخت هزینه کالاها و دیگر مراحل واردات کالا به ایران که به فروشنده مربوط می شود صحبت کنند. بهتر است تاجران قبل از آغاز فعالیت تجاری خود با فنون مذاکره در این زمینه آشنا شوند.

شرکت ستاره کانیار مه گستران علاوه بر مشاوره های تخصصی خود می تواند در  پیدا کردن بهترین تامین کنندگان  و همچنین مذاکرات بین المللی در این زمینه شما را یاری نماید.

3-3- درخواست استعلام قیمت RFQ چیست؟

شیوه استعلام قیمت، موضوع مهمی در واردات کالا است. بعد از اینکه چند فروشنده (تامین کننده) را انتخاب کردید، باید برای درخواست استعلام قیمت با آنها مکاتبه شود. درخواست استعلام قیمت را در بازرگانی RFQ میگویند که مخفف Request For Quotation است. که از طریق ایمیل، نامه ای با عنوان RFQ یا Inquiry یا در برخی موارد Enquiry برای فروشنده ارسال و از او درخواست استعلام قیمت می گردد. فروشنده خارجی ممکن است در پاسخ به نامه، با اصطلاحاتی مانند EXW Price, Rock Bottom Price, Net Price و Competitive Price قیمت بدهد که هر کدام توضیحات تخصصی خودشان را دارند. ضمناً باید دو جدول مهم ارزیابی فنی TBE و جدول ارزیابی تجاری CBE  را برای آنالیز شرایط تامین کنندگان خود تشکیل دهید. دقت کنید که اطلاعات این جداول باید حداقل از سه تامین کننده (فروشنده) گرفته شود.

 شرکت ستاره کانیار مه گستران علاوه بر دانش زبان انگلیسی عمومی، به نحوه نگارش نامه های بازرگانی به زبان انگلیسی، مذاکرات تجاری به زبان انگلیسی، برگزاری جلسات به زبان انگلیسی و لغات و اصطلاحات تخصصی تجارت بین الملل در این زمینه می تواند کمک شایانی به تجار نماید.

  • صدور پروفرما یا همان Proforma Invoice

پیش فاکتور یا پروفرما یکی از مهمترین اسناد در واردات است و بعد از اینکه خریدار برای فروشنده درخواست استعلام قیمت یا RFQ ارسال کرد و از فروشنده قیمت یا Quotation را دریافت نمود، پیش فاکتور اولین سندی است که در پروسه خرید خارجی توسط فروشنده صادر میشود.

بر خلاف بازار داخلی کشورمان که پیش فاکتور در آن حکم یک تکه کاغذ را دارد، در مراحل خرید خارجی پروفرما سند بسیار مهمی بوده و باید به آن توجه ویژه ای شود. زیرا پروفرما مبنای تکمیل چند فرم از جمله ثبت سفارش، گشایش اعتبار اسنادی و همچنین تنظیم قرارداد فروش است.

در پرفرما باید شرایط ذیل مندرج و تصریح شده باشد:

  • شماره و تاریخ صدور پرفرما و تاریخ اعتبار آن
  • نام و آدرس کامل فروشنده
  • نام و آدرس کامل خریدار
  • موضوع و مشخصات کامل کالا با شرح کیفی ، کمی ، تعداد ، مقدار،ابعاد، وزن خالص و ناخالص و همچنین ذکر شماره تعرفه گمرکی
  • مبلغ پرفرما با ذکر نوع ارز به تفکیک قیمت واحد ،هزینه بسته بندی و هزینه حمل
  • نحوه تفکیک وظایف و مسئولیت ها بین خریدار و فروشنده بر اساس قوانین اینکوترمز
  • مبدا و مقصد نهایی کالا به شرح بنادر یا محل بارگیری و تخلیه
  • وسیله حمل کالا
  • نحوه پرداخت وجه کالا
  • کشور سازنده کالا
  • ثبت سفارش واردات

یکی از مهم ترین گامهای واردات کالا به ایران، ثبت سفارش است. ثبت سفارش کالا یکی از مهم ترین مراحل واردات کالا می باشد. در این مرحله تاجران کالاهایی که قصد خرید آن ها را دارند در سامانه جامع تجارت صادرات ( NTSW) ثبت و اظهار گمرکی کالا از طریق سامانه جامع امور گمرکی (پنجره واحد تجارت فرامرزی) یا همان EPL صورت پذیرد و منتطر مجوز ورود کالاها به کشور از طرف این سامانه می مانند. این کار به این دلیل است که بعضی از کالاها دارای ممنوعیت و یا محدودیت هایی هستند که باید از این نظر توسط کارشناسان مربوطه بررسی شود.

وقتی که خریدار ثبت سفارش را انجام میدهد گمرک، دارایی، بانک مرکزی، وزارت راه، سازمان بنادر، سایر سازمان های متولی و بانک خریدار در جریان واردات کالا قرار میگیرند. هزینه ثبت سفارش برابر است با پنج دهم در هزارِ ارزش کالا و هر ثبت سفارش 6 ماه اعتبار خواهد داشت.

  • تخصیص ارز و پرداخت بین المللی

مرحله بعدی واردات کالا به ایران مربوط به تخصیص ارز و پرداخت وجه کالاهای خریداری شده می باشد. در این مرحله تاجران با مراجعه به بانک مورد نظر خود و ارائه مدارک مورد نیاز اقدام به دریافت ارز دولتی یا ارز ترجیحی می نمایند. چگونگی گذر از این مرحله در صورت کامل بودن مدارک و شرایط مربوط به نوع کالاهای وارداتی می باشد، زیرا بعضی از کالاها شامل ارز ترجیحی و بعضی دیگر شامل ارز دولتی می شوند.

دریافت پیش پرداخت توسط فروشنده در بازرگانی خارجی بسیار رایج است. در این مرحله فروشنده معادل پولی که میخواهد از خریدار بگیرد، برای خریدار فاکتور رسمی یا Commercial Invoice که در آن مشخصات حساب بانکی فروشنده نیز ذکر شده است صادر میکند. پیش پرداخت یا Advance Payment در عرف واردات و صادرات به معنای کمک خریدار به فروشنده است تا فروشنده بتواند پیش نیازهای سیستم کاری خود را راه اندازی و تنظیم کند. این پیش نیازها میتواند شامل تامین مواد اولیه و هماهنگیهای لازم برای تولید کالا باشد.

  • انتخاب اعتبار اسنادی: به تعهدی گفته میشود که از سوی بانک خریدار به بانک فروشنده داده می‌شود.در تجارت بین‌الملل، زمانیکه خریدار از یک کشور و فروشنده از کشوری دیگر برای انجام معامله اقدام کنند، اعتبار اسنادی اهمیت بسزایی پیدا می‌کند.
  • انتخاب نوع پرداخت: در بحث تبادل کالا با وجه آن ، طرفین درگیر در فرآیند بازرگانی همواره به دنبال بهره گیری از بهترین و ایمن ترین روش هستند.انتخاب رویه مناسب برای تبادل وجه با کالا در بازرگانی بین الملل به علت مسائل و گیچیدگی های انتقال پول و کالا اهمیت مضاعف پیدا میکند.عواملی چون فاصله ی کشور ها و روابط دیپلماسی و سیاسی بین کشور ها، مباحث مربوط به حمل و نقل ،تفاوت واحد های پولی و به تبع آن تبدیل واحد های پولی و نوسانات نرخ ارز و استفاده از کانال های انتقال پول باعث شده واردکنندگان کالا توجه بیشتری به این مسئله داشته باشند.
  • انتخاب روش های پرداخت: با توجه به نقش های طرفین به چهار دسته ی کلی ذیل تقسیم میشوند:
  • انتقالات بانکی و حواله ای
  • پرداخت توسط چک های بانکی
  • وصول اسنادی
  • اعتبارات اسنادی
  • بازرسی و بیمه

بازرسی: شرکت بازرسی به شما کمک میکند تا از صحت و کیفیت کالایی که خریداری میکنید مطمئن شوید و معمولاً بعنوان نماینده یا حافظ منافع خریدار، به بازرسی و کنترل کالا در دامنه های مختلف می پردازد.  برای استعلام قیمت و شرایط خدمات بازرسی باید به نمایندگان شرکتهای بازرسی در ایران مراجعه کنید.

  • بازرسی حین تولید

معمولا برای کالاهایی انجام می شود که فرایند تولید یا مواد اولیه آن مهم باشد. خریدار مایل است از مواد یا قطعات بکار رفته در کالا با فرایند دقیق تولید آگاه باشد.

  • بازرسی قبل از حمل

جهت اطمینان خاطر خریدار از انطباق کالا با اسناد و تعهدات فروشنده انجام می شود. این نوع بازرسی در ۴ حوزه کمیت، کیفیت، بسته بندی و بارگیری انجام می شود.

  • بازرسی قبل از حمل

برای کالاهای مشمول استاندارد اجباری انجام می شود. در صورتی که کالا مشمول استاندارد اجباری باشد، وارد کننده موظف است گواهینامه انطباق با استاندارد از سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی اخذ نماید. وارد کننده جهت اخذ مجوز مذکور می تواند کالا را در مقصد مورد بازرسی یا آزمون قرار دهد و بازرسی نماید.

بیمه : شرکت بازرسی به شما کمک میکند تا از صحت و کیفیت کالایی که خریداری میکنید مطمئن شوید و معمولاً بعنوان نماینده یا حافظ منافع خریدار، به بازرسی و کنترل کالا در دامنه های مختلف می پردازد.  برای استعلام قیمت و شرایط خدمات بازرسی باید به نمایندگان شرکتهای بازرسی در ایران مراجعه کنید.

دقت کنید که در مراحل واردات کالا، حتی نباید یک لحظه کالای شما بدون پوشش بیمه باشد.کوچکترین غفلتی متاسفانه خسارتهای زیادی را ببار می آورد . از شرکتهای مختلف بیمه ایرانی قیمت بگیرید و پس از آنالیز شرایط، گزینه بهینه برای بیمه کالای خود را انتخاب نمایید. لازم به ذکر است شرکتهای بیمه در خصوص کالاهای حمل شده در بازرگانی خارجی هیچگونه اقدامی انجام نمیدهند.

 انتخاب و خرید بیمه در روش پرداخت TT میتواند تا قبل از حمل هم صورت گیرد. اما در روش پرداخت LC این کار بعد از صدور پیش فاکتور انجام میشود. توجه کنید که مبدا در بیمه نامه باید انبار فروشنده، و مقصد انبار خریدار ذکر شود تا در صورت بروز خسارت در هر نقطه از طول مسیر، بتوانید از پوشش بیمه ای استفاده کنید.

  • محاسبه و ارزیابی تاریخ ها و بازه های زمانی

یکی از بخشهای مهم واردات، درک مفهوم و آنالیز تاریخ ها و بازه های زمانی و اصطلاحات مربوط به آنها است و باید بتوانید در هنگام مذاکره و انعقاد قرارداد فروش، درک و تحلیل روشنی از این مفاهیم داشته باشید تا متضرر نگردیم.

عبارت Commencement Date در بازرگانی، به معنای تاریخ امضای قرارداد بوده و به خودی خود تعهدی را برای طرفین ایجاد نمیکند و هیچگونه ضمانت اجرایی هم ندارد. به بیان دیگر تاریخ امضای قرارداد در تجارت بین الملل، صرفا نشان دهنده تاریخی است که خریدار قراردادی را با فروشنده امضا کرده و در موارد دعاوی حقوقی به هیچ عنوان قابل استناد نمی باشد.

تاریخ اجرایی شدن قرارداد در بازرگانی خارجی Effective Date نام دارد. و در اغلب موارد همان تاریخ واریز پیش پرداخت در نظر گرفته میشود. اما ممکن است به شکل های دیگری نیز بین فروشنده و خریدار در مورد این تاریخ توافق شده باشد. دقت کنید که تاریخ اجرایی شدن قرارداد برای طرفین ایجاد تعهد قانونی میکند و در موارد دعاوی حقوقی قابل استناد است.

زمان تحویل یا Delivery Time در بازرگانی، بر خلاف تصور غلط رایج، لزوما به زمانی اطلاق نمیشود که کالا بصورت فیزیکی تحویل میشود. شما برای درک مفهوم زمان تحویل در واردات، ابتدا باید به مبحث اینکوترمز و شرایط تحویل کالا یعنی Delivery Term  مسلط باشید. معمولا زمان تحویل Delivery Time در بازرگانی، از تاریخ اجرایی شدن قرارداد Effective Date محاسبه میگردد.

در تعریف کلاسیک تولید، مدت زمان مورد نیاز برای اتمام تولید کالا Lead Time نام دارد. و در پروسه بازرگانی، معمولا به مدت زمان مورد نیاز از زمان انتخاب (یا سفارش) کالا تا تحویل کالا Lead Time گفته میشود.

  • بسته بندی صادراتی کالا Packing

بسته بندی کالا یکی از موارد بسیار مهم در تجارت بین الملل است اما به دلیل عدم آگاهی تجار ایرانی، این مورد پر اهمیت بدون انجام مذاکره خاصی به انتخاب فروشنده رها شده است. فروشنده هم طبیعتا در چنین شرایطی ارزانترین گزینه در دسترس را برای بسته بندی انتخاب میکند و در نتیجه هزینه های پنهان زیادی که در ابتدای کار آشکار نبوده است، در مراحل بعدی به خریدار تحمیل میشود. دقت کنید که ارائه بسته بندی کالا مطابق با نیاز شما، کمترین تعهد فروشنده به خریدار میباشد.

سهل انگاری، خوشبینی و اعتماد بیجا در خصوص بسته بندی برای شما هزینه دارد. پس در مرحله مذاکره به درستی و با قدرت نوع بسته بندی مورد نظرتان را از فروشنده بخواهید و علاوه بر بسته بندی اصلی کالا، پیشنهاد میشود نوع پالت و حتی نوع کانتینر مورد استفاده را نیز بصورت دقیق در قرارداد فروش مشخص نمایید تا در مراحل واردات کالا هزینه های پنهان بعدی به شما تحمیل نشود.

  • هماهنگی حمل و نقل بین المللی:

بعد از انجام کلیه موارد فوق الذکر نوبت به حمل و نقل و جابجایی کالا می رسد که این قسمت در بخش حمل و نقل بین المللی بصورت کامل توضیح داده خواهد شد .

شرکت ستاره کانیار مه گستران در زمینه های خرید و فروش بین المللی و سایر امور مرتبط به واردات یا صادرات ـ سورسینگ خرید و فروش ، واردات و صادرات کلیه کالاهای مجاز بازرگانی ، انجام کلیه امور پرداخت های ارزی ( اعتبار اسنادی حواله ، پرداخت نقدی، حواله EIH، نیمایی) ، انجام امور گمرکی پشتیبانی امور مشتریان تیم پشتیبانی و عملیاتی این شرکت در شرکت و خارج از شرکت در امور واردات، حمل و نقل ، گمرکی و بانکی به صورت مداوم در کنارتان خواهد بود، خواهشمند است در این خصوص و سایر امور مرتبط جهت راهنمایی بیشتر با متخصصین این شرکت ارتباط باشید.

Call Now Button